Per persoon 4,5 ww points 1. het bakmeel, de margarine, een snufje zout en de eierdooier met elkaar mengen en met de handen tot een deeg kneden. in doorzichtige folie wikkelen en ca 30 minuten in de koelkast plaatsen.
2. de wortelen in schijfjes snijden en ca. 5 minuten blancheren in gezouten water. de eieren door de melk en peterselie roeren en kuiden met nootmuskaat zout en peper.
3. het zandtaartdeeg in kwarten snijden, elk stuk dun uitrollen en in 4 kleine quichevormen drukken. de schijfjes wortelen laag voor laag op het deeg leggen en met het ei-melkmengsel overgieten. de oven voorverwarmen op 200oC (stand 4) en ongeveer 25 tot 30 minuten bakken.
4. de champignons doormidden snijden, de bouillon in een pan verhitten en de paddestoelen er ca. 3 minuten in stoven. blussen met balsamicoazijn. met suiker, chilipoeder en kruiden op smaak brengen en ca 30 m inuten laten marineren. de wordtelquiche met de paddestoelen opdienen. bereidingstijd ca 20 minuten koeltijd ca 30 minuten marineertijd ca 30 minuten baktijd ca 25-30 minuten
Oudjaarrecept Wortelquiche Met Gemarineerde Paddestoelen is een recept van Smulweb.nl