Voorbereiding Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er af. Klop in een ondiepe schaal het ei met de melk los. Roer de helft van de kaas met de geraspte citroenschil, Provencaalse kruiden, 1 eetlepel bieslook en zout, peper en een snufje nootmuskaat naar smaak er door. Snijd de sneetjes diagonaal door en wentel ze een voor een door het eimengsel. Leg de sneetjes in de schaal en bedruip ze met de rest van het eimengsel. Laat ze zo ca. 5-10 minuten liggen. Verhit een klontje boter in de pan en bak 4 stukjes brood in ca. 3 minuten mooi goudbruin en gaar, keer ze halverwege heel voorzichtig met een pannenkoekmes. Leg de wentelteefjes dakpansgewijs op een warm bord en houd ze warm. Bak de andere wentelteefjes op dezelfde manier. Strooi de rest van de kaas en bieslook erover. Serveer de wentelteefjes warm.Voorbereiding stijd: ca. 25 minuten. Voor ouderwetse wentelteefjes bestaat eigenlijk geen duidelijk recept. Het is een gerecht dat in verschillende Europese landen voorkomt onder verschillende namen.
Pikanteltjes (hartige Wentelteefjes) is een recept van Smulweb.nl