Saffraan-vissoep Met Wortel

4
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Provencaalse kruiden met keukengaren als bosje vastbinden. Eventuele grotere worteltjes halveren. Ui pellen en snipperen. In grote braadpan olie verhitten en ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. 1 Liter water toevoegen en aan de kook brengen met kruidenbosje, saffraan en worteltjes. Bouillontabletten erboven verkruimelen en oplossen. Op laag vuur soep afgedekt ca. 5 minuten laten koken. Intussen aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. Aardappelblokjes aan soep toevoegen en ca. 10 minuten meekoken. Intussen kabeljauwfilet in blokjes snijden. Mosselen en kabeljauwfilet aan soep toevoegen en ca. 3 minuten laten meekoken. Room door soep roeren en soep weer aan de kook brengen. Soep pikant op smaak brengen met cayennepeper. Kruidenbosje uit soep nemen. Soep in vier soepkommen scheppen.

Saffraan-vissoep Met Wortel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept