Provencaalse kruiden met keukengaren als bosje vastbinden. Eventuele grotere worteltjes halveren. Ui pellen en snipperen. In grote braadpan olie verhitten en ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. 1 Liter water toevoegen en aan de kook brengen met kruidenbosje, saffraan en worteltjes. Bouillontabletten erboven verkruimelen en oplossen. Op laag vuur soep afgedekt ca. 5 minuten laten koken. Intussen aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. Aardappelblokjes aan soep toevoegen en ca. 10 minuten meekoken. Intussen kabeljauwfilet in blokjes snijden. Mosselen en kabeljauwfilet aan soep toevoegen en ca. 3 minuten laten meekoken. Room door soep roeren en soep weer aan de kook brengen. Soep pikant op smaak brengen met cayennepeper. Kruidenbosje uit soep nemen. Soep in vier soepkommen scheppen.
Saffraan-vissoep Met Wortel is een recept van Smulweb.nl