Champignons in plakjes, wortels in blokjes, prein in ringen en broccoli in roosjes snijden. Uien en knoflook pellen, fijnsnijden en in de olie glazig laten worden. De groenten toevoegen en alles 5-6 minten bakken. Intussen de tomaten wassen, in stukken snijden en aan de andere groenten toevoegen. Met peper, zout en kruiden op smaak brengen. Hierover 3 tot 4 el water schenken en kort aan de kook brengen. Voor de saus 50 g boter smelten, de bloem erdoor roeren en de koude melk en slagroom erbij schenken. Al roerend een dikke saus koken. Op smaak brengen met bouillonpoeder. Een rechthoekige ovenschaal invetten met de rest van de boter. Twee lasagnevellen naast elkaar in de shcaal leggen en bedekken metde groenten, geraspte belegen kaas en saus. Weer twee lasagnevellen in de vorm doen en bedekken met groeten en kaas en saus. Herhalen tot alles op is. De bovenste laag saus bestrooien met geraspte oude kaas en paneermeel. In een voorverwarmde oven (200 C) ca. 40 minuten bakken.
Kleurige Groentenlasagne is een recept van Smulweb.nl