(25 min.) - Voor de saus laat u wat boter smelten. Laat de gehakte sjalot en het geperste teentje knoflook er glazig in worden. Voeg de komkommerblokjes toe en roer goed om. - Giet er de lichte room bij. Kruid met Provencaalse kruiden, peper en zout. Breng aan de kook op het fornuis. Vervolgens laat u de saus gedurende 15 min. verder sudderen op een hoek van de barbecue. - Haal de sint-jakobsnoten uit de marinade en omwikkel ze stuk voor stuk met een sneetje spek. Schuif afwisselend 3 in spek gerolde sint-jakobsnoten en 3 scampi?s op de spies. - Bak de brochettes op een hete grill gedurende 3 min. aan elke zijde. - Dien de zeevruchtenbrochettes op met de saus, gegrilde tomaten en lookbroodjes. Lookbroodjes - Wrijf het kruim van stukken stokbrood in met een teentje knoflook dat u middendoor gesneden hebt. Bestrijk het stokbrood met wat olijfolie en laat het gedurende enkele minuten kleuren in de oven, onder de grill. Gegrilde tomaten - Snij 4 tomaten doormidden, bestrijk ze met wat olie en bestrooi met Provencaalse kruiden. Vervolgens bakt u ze gedurende ? 10 min. op de grill. Tip: - U kan de saus enkele uren vooraf bereiden en ze dan opwarmen op de grill.
Zeevruchtenbrochettes Met Komkommersaus is een recept van Smulweb.nl