In pan penne in ruim kokend water met zout in 12-14 minuten beetgaar koken. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Peper opensnijden, zaadlijsten verwijderen en fijn hakken. Tomaat en peper in magnetronschaal mengen. Knoflook pellen en erboven uitpersen, Provencaalse kruiden, zout en peper naar smaak toevoegen. In magnetron tomaatmengsel afgedekt ca. 5 minuten op vol vermogen (700 Watt) verwarmen tot tomaatstukjes zacht zijn. Intussen bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Ham in repen van ca. 2 cm breed snijden. Tomatenmassa met staafmixer pureren tot gladde saus. Bosuitjes en ham erdoor scheppen en saus onafgedekt nog 1-2 minuten op vol vermogen verwarmen. Pasta afgieten en in diepe borden scheppen. Tomatensaus erover verdelen. Serveren met geraspte parmezaanse kaas en rucola-sla.
Pasta Met Pittige Tomatensaus is een recept van Smulweb.nl