Maak intussen de knoflookmayonaise, door de geperste knoflook en het fijn gesneden rode pepertje (zonder pitjes), te mengen met de eierdooiers, citroensap, tomatenpuree en zout -giet de olie in een dun straaltje erbij en al kloppend roeren tot een dikke rode mayonaise -doe de mayonaise in een schaaltje -rooster de sneetjes brood onder de grill goudbruin -zeef de soep en vang het kooknat op -verwijder vellen en graten avn de vis -pureer de helft van de groenten (de andere helft gebruiken we niet!!); zonder laurier en foelie met de helft van de vis met een scheut bouillon -breng de bouillon met de vispuree aan de kook -breng de soep op smaak met Pernod, zout en peper -verdeel de rest van de vis in niet te kleine stukken en schep deze door de soep -de stokbrood stukjes worden aan tafel flink besmeerd met de knoflookmayonaise en in de soep gelegd
Vissoep Met Knoflookmayonaise is een recept van Smulweb.nl