Gebraden Schouderkarbonadestuk Met Knoflook-aardappelen

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Wrijf het vlees in met 4 eetlepels olijfolie, de Provencaalse kruiden en wat peper. Leg het vlees in een ruime braadslede. Schil de aardappelen, halveer ze en leg ze naast het vlees. Halveer de teentjes knoflook (niet pellen) en leg ze tussen de aardappelen. Besprenkel de aardappelen met de rest van de olie en strooi er wat zout over. Leg de boter in plakjes op het vlees. Schuif de braadslede in de het oven. Verlaag de temperatuur tot 175 graden en laat het vlees en de aardappelen in 50 minuten gaar worden. Schep tussentijds telkens een paar lepels braadvet over het vlees. Schep de aardappelen geregeld om. Zet de oven uit. Neem het vlees uit de oven en laat het afgedekt 10 minuten rusten. Schep de aardappelen in een schaal en houd ze in de oven warm. Zet de braadslede op een hoog vuur. Voeg de cider toe en breng de jus al roerende aan de kook. Roer de mosterd en het zout naar smaak erdoor. Snijd het vlees met een glad, scherp mes in plakken. Leg ze op de borden, schep de jus erover en de aardappelen erbij.

Gebraden Schouderkarbonadestuk Met Knoflook-aardappelen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept