Verhit de klont boter in de soeppan. Fruit hierin de ui voor ca. 3 min. Knijp de knoflook boven de soeppan uit. Voeg de prei, wortel, tomaat en aardappel toe en bak dit voor ca. 2 min. mee. Voeg het kookvocht van de mosselen toe, giet daar 1,5 liter water bij en breng alles aan de kook. Voeg kleine stukjes bouillontablet aan het kookvocht toe, samen met de bouquet garni. Laat alles afgedekt zo′n 20 min. zacht trekken. Voeg een hele kabeljauwfilet toe en laat deze pocheren in ca. 3 min. Voeg de mosselen en de garnalen toe, strooi 1 el. Provencaalse kruiden in de bouillon en laat deze ook 3 min. meekoken. Haal de kabeljauw eruit en snij deze in grove stukken. Dan weer toevoegen aan de soep. Haal de bouquet garni uit de soep. Knip de rest van de selderij en de peterselie fijn. Voeg zout en peper toe naar smaak. Verdeel de soep over 6 diepe borden.
Mosselsoep Met Garnalen is een recept van Smulweb.nl