1 Meng in een grote kom het gehakt, de knoflook, citroenrasp, peterselie, 1 eetlepel muntreepjes, paneermeel, ei, zout en peper door elkaar. Kneed het gehakt goed door elkaar en draai er ca. 35 kleine balletjes van 3 cm doorsnede van.
2 Breng de stoompan aan de kook en stoom de gehaktballetjes in ca. 10-15 minuten gaar.
3 Verhit ondertussen in een hapjespan 1½ eetl. olie en fruit hierin de ui. Bak de courgette en paprikablokjes ca. 5 minuten mee.
4 Doe de couscous in een grote kom en schep er 1½ eetlepel (olijf)olie door. Breng de bouillon aan de kook, schenk deze over de couscous en laat de couscous ca. 5 minuten wellen.
5 Voeg de tomatenblokjes, olijven en Provençaalse kruiden aan het groentemengsel toe en bak deze ca. 3 minuten mee.
6 Roer de couscous met een vork los en schep het groentemengsel door de couscous. Breng de couscous op smaak met peper.
7 Verdeel de couscoussalade in bergjes over 4 borden en verdeel hierover de gehaktballetjes en 2 eetlepels muntreepjes.
Couscous Met Gehaktballetjes is een recept van Smulweb.nl