Schil en was de aardappelen. Snijd ze in stukken. Maak de prei schoon en snijdt deze in ringen. Snijdt de gekozen worstsoort in blokjes. Bak de blokjes worst zachtjes uit in een grote braadpan. Neem ze uit de pan zodra het vet eruit gelopen is. Bak in het achtergebleven vet de prei een minuut aan. Voeg de aardappelen, de kool en de Provençaalse kruiden toe en bak deze al roerende op een hoog vuur aan. Voeg het bouillonpoeder toe en circa 2 dl water. Breng alles, afgedekt, aan de kook en kook het gerecht in circa 20 minuten gaar. Wel de rookworst. Stamp de aardappelen, kool en prei (niet te fijn) door elkaar. Leg de in plakjes gesneden rookworst erop. Vegetarische variatie: Vervang de salami door 100 gram belegen kaas in blokjes. Voeg deze pas na het stampen toe. Bestrooi de stamppot met geraspte kaas in plaats van rookworst Eet smakelijk!!!
Witte Kool - Prei Stampot is een recept van Smulweb.nl