Hak de schoongemaakte ui en knoflook fijn.Snijd de schoongemaakte courgette,wortel, aubergine en tomaten in stukjes.Verhit de olie in een braadpan.Fruit de ui en knoflook ca.4 min.Voeg de courgette,wortel en aubergine toe en stoof ze 5 min. mee.Voeg de tomaten en kruiden toe en stoof de groente ca.30 min.in een open pan,zodat alle vocht kan verdampen. Vet in tussen een cakevorm in,dompel de ijsbergslabladeren heel even in kokend water en spoel ze af. Druk het vocht uit de sla en bekleed de vorm met de slabladeren. Verwarm de oven voor op 225 graden celcius of gasstand
5. Roer de kaas,broodkruim.kruiden en slagroom door de groente.Klop de eieren los en roer de groentemassa erdoor.Doe de massa over in een braadslede en schenk kokend water in de slede. Bak de pate ca.50 min.in het midden van de oven.Bedek de pate met een tomatensaus,gemaakt van gezeefde tomaten,op smaak gebracht met kruidenzout,peper en wat knoflookpoeder.
Provencaalse Groentepate is een recept van Smulweb.nl