Verwarm de oven voor op 190?C. Leg de lamsbout in een braadslee en maak op de bout 20 inkepingen, met een tussenruimte van ca 2,5 cm. Duw een takje rozemarijn, een reepje knoflook en een stukje ansjovis in iedere inkeping zodat ze allemaal ongeveer voor de heift naar buiten steken. Lepel de olijfolie erover en bestrooi het vlees royaal met peper en zout. Braad het 15 minuten op een hoge stand en daarna wat lager totdat het vlees de gewenste gaarheid heeft. Bedruip het vlees enkele keren met het uitlopende braadvocht. Na het braden het vlees 10 minuten afgedekt laten rusten en daarna in mooie plakken snijden. Saus : schep het vet van het braadvocht en roer de wijn erdoor. Schraap het aanbaksel van de bodem los en laat het geheel even opkoken, paseer de saus, maak op smaak met peper en zout en monteer tot de gewenste dikte.
Provencaalse Lamsbout is een recept van Smulweb.nl