Was de mosselen goed schoon onder ruim stromend water. verwijder pakotte en openstaande mosselen. Maak de groenten schoon en snijd ze in grove stukken. Smelt 25 gr boter en fruit de prei, selderij, peterselie, knoflook en tijm tot al het vocht verdampt is. Schenk de wijn erbij. Kruid met zout en veel peper. Breng de wijn aan de kook en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen op een hoog vuur tot ze allemaal openstaan en haal ze vervolgens met een schuimspaan uit de pan. Kook het vocht in to ca. 1 en een half dl. Haal de mosselen ui de schelpen en leg ze in een platte beboterde ovenschotel. Zeef het vocht en druk de groenten zoveel mogelijk door de zeef. Kneed de bloem door de oerige boter. Breng de wijn weer aan de kook en voeg het boter-bloemmengsel in vlokjes toe. Roer als laatste de peterselie erdoor en schenk de saus over de mosselen. Bestrooi de bovenkant met broodkruim en zet de schotel ca. 20 min. hoog in een voorverwarmde oven van
200.C tot het broodkruim er lichtgekleurd uitziet. Geef er stokbrood bij.
Provencaalse Mosselen is een recept van Smulweb.nl