Provencaalse Mosselen

2
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de mosselen goed schoon onder ruim stromend water. verwijder pakotte en openstaande mosselen. Maak de groenten schoon en snijd ze in grove stukken. Smelt 25 gr boter en fruit de prei, selderij, peterselie, knoflook en tijm tot al het vocht verdampt is. Schenk de wijn erbij. Kruid met zout en veel peper. Breng de wijn aan de kook en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen op een hoog vuur tot ze allemaal openstaan en haal ze vervolgens met een schuimspaan uit de pan. Kook het vocht in to ca. 1 en een half dl. Haal de mosselen ui de schelpen en leg ze in een platte beboterde ovenschotel. Zeef het vocht en druk de groenten zoveel mogelijk door de zeef. Kneed de bloem door de oerige boter. Breng de wijn weer aan de kook en voeg het boter-bloemmengsel in vlokjes toe. Roer als laatste de peterselie erdoor en schenk de saus over de mosselen. Bestrooi de bovenkant met broodkruim en zet de schotel ca. 20 min. hoog in een voorverwarmde oven van

200.C tot het broodkruim er lichtgekleurd uitziet. Geef er stokbrood bij.

Provencaalse Mosselen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept