Citroen dik schillen tot op vruchtvlees. binnenkant kip bestrooien met zout en peper. 2 el olijfolie erin scheppen. Citroen, (ongepelde) knoflook en tijm in buikholte stoppen. Buikholte dichten met cocktailprikkers. Kip in ovenschaal leggen en rondom bestrijken met olijfolie. Bestrooien met zout en peper. Schaal met kip in midden van oven zetten en oven inschakelen op 175 graden. Kip ca. 1 uur braden, regelmatig bedruipen met braadvet. Courgette wassen, in lengte halveren en in stukken snijden. Courgette na 1 uur rond kip leggen en door olie wentelen. Schaal opnieuw in oven schuiven en geheel nog ca. 20 min. verwarmen. Romaatjes wassen en tussen courgettestukjes leggen. Kip en groente innog. ca. 10 min. goudbruin en gaar braden. Olijven tussen courgette en tomaatjes leggen en kip in ovenschaal serveren.