Poon Op Provencaalse Wijze

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. De poon wassen, ontgraten en fileren. Laten garen in de courtbouillon (zonder deksel erop) gedurende 15 minuten. De vis eruit halen en in een ovenvaste schaal leggen. Het kooknat zeven, over de vis sprenkelen en daarmee bedekken. In de warme oven gedurende 5 minuten koken. De tomaten, de courgettes en de aubergines in dunne schijfjes snijden en het vocht eruit laten trekken met zout gedurende 30 minuten. In een gratineerschotel leggen met een scheutje olijfolie. Zout en peper toevoegen, en met de tijm, het laurierblad en de fijngehakte knoflook laten koken in de oven gedurende 15 minuten. De kruiden verwijderen. De basilicum fijnhakken met de peterselie, de dragon, en de kervel en mengen met 6 eetlepels olijfolie en het citroensap. Op smaak brengen met peper en zout, en verwarmen. Deze saus over de vis doen, de groente er omheen rangschikken en opdienen.

Poon Op Provencaalse Wijze is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rode poon met gestoofde sperziebonen
30 min-
Bekijk recept
Lauwe salade van rode poon, courgettes en gedroogde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept