Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. De poon wassen, ontgraten en fileren. Laten garen in de courtbouillon (zonder deksel erop) gedurende 15 minuten. De vis eruit halen en in een ovenvaste schaal leggen. Het kooknat zeven, over de vis sprenkelen en daarmee bedekken. In de warme oven gedurende 5 minuten koken. De tomaten, de courgettes en de aubergines in dunne schijfjes snijden en het vocht eruit laten trekken met zout gedurende 30 minuten. In een gratineerschotel leggen met een scheutje olijfolie. Zout en peper toevoegen, en met de tijm, het laurierblad en de fijngehakte knoflook laten koken in de oven gedurende 15 minuten. De kruiden verwijderen. De basilicum fijnhakken met de peterselie, de dragon, en de kervel en mengen met 6 eetlepels olijfolie en het citroensap. Op smaak brengen met peper en zout, en verwarmen. Deze saus over de vis doen, de groente er omheen rangschikken en opdienen.
Poon Op Provencaalse Wijze is een recept van Smulweb.nl