Provencaalse Kippeboutjes

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wrijf de kippeboutjes in met peper en zout. Snipper de prei en snijd de worteltjes in dunne schijfjes. Snijd het spek in reepjes. Bak het spek in de hete olie uit. Voeg de kippeboutjes toe en laat deze bruin bakken. Neem het vlees uit de pan en fruit de groente een paar minuten in het vet. Leg de kippeboutjes in een braadslee en verdeel spek, prei en wortel erover. Leg hier en daar een takje rozemarijn, een takje tijm een olijf en een blaadje laurier. Blus het braadvet af met een flinke scheut rode wijn en schenk dit mengsel over de kippeboutjes. Schuif de braadslee in een hete oven 175*C. en laat de kip zo gaar worden in 25 min.

Provencaalse Kippeboutjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

kippeboutjes met kurkuma
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
kippeboutjes met barbecuesaus
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Provencaalse Kippeboutjes
30-60 min -
Bekijk recept
Gefrituurde Kippeboutjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept