Provencaalse Kip

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De binnenkant van de kip bestrooien met zout en peper en 2 eetlepels olijfolie erin scheppen. De partjes citroen, het kruidenbosje en de plakjes knoflook in de buikholte stoppen en de buikholte dichtsteken met cocktailprikkers. De kip rondom bestrijken met olijfolie en in een lage ovenschaal (+- 20 x 30 cm) leggen. Bestrooien met zout en peper. De schaal met de kip in het midden van de oven schuiven en de oven inschakelen op 175 C (of gasovenstand 3). De kip in 1 1/2 a 1 3/4 uur goudbruin en gaar braden. De rest van de kruiden van de takjes rissen en heel fijn hakken. De kip op een platte schaal leggen en het braadvocht in een sauspan schenken. Het bouillontablet, 1 dl water en de kruiden toevoegen, aan de kook brengen en op hoog vuur inkoken tot een jus. De jus apart bij de kip serveren.

Provencaalse Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept