130 minutenKip op kamertemperatuur laten komen. Citroen goed schoon boenen en in vier partjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Helft van Provencaalse kruiden met touw bij elkaar binden. Binnenkant van kip bestrooien met zout en peper. 2 Eetlepels olijfolie erin scheppen. Partjes citroen, kruidenbosje en plakjes knoflook in buikholte stoppen. Buikholte dichtsteken met cocktailprikkers. Kip rondom bestrijken met olijfolie en in ovenschaal leggen. Bestrooien met zout en peper. Schaal met kip in midden van oven schuiven en oven inschakelen op 175 ?C of gasovenstand
3. Kip in ca. 1 1/2 - 1 3/4 uur goudbruin en gaar braden. Rest van kruiden van takjes rissen en heel fijn hakken. Kip op platte schaal leggen. Braadvocht in sauspan schenken. Kippenbouillontablet, 1 dl water en kruiden toevoegen, aan de kook brengen en op hoog vuur inkoken tot jus. Jus apart bij kip geven.