Snijd de sjalotjes (indien klein) doormidden of als het 1 grote is in vieren.Doe knoflook in knijper.Snijd de tomaten in vieren (of haal ze dadelijk uit het blik)Kruid het vlees met zout en peper.Bak de spekreepjes in een lepel olie in een braadpan. Spekreepjes eruit als ze paar minuten gebakken hebben (niet uitbakken), 1 lepel olie erbij in pan, vlees rondom bruinbakken.Sjalotten erbij. Knoflook erbij (ev. kan knoflookpoeder ook).Half blikje tomatenpuree, de tomaten en provencaalse kruiden erbij.*)Zout, peper en snuifje suiker.Deciliter rode wijn erbij, 30 minuten laten stoven.Spekreepjes en de olijven de laatste vijf minuten mee laten stoven.*) De bedenkster van dit recept voegt hier ook een ons geschrapte kriel toe. Ik eet de aardappels liever ernaast. Recept kan trouwens ook heel goed met rijst of een homp stevig brood.
Provencaalse Stoofpot is een recept van Smulweb.nl