Provencaalse Stoofpot

1
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de sjalotjes (indien klein) doormidden of als het 1 grote is in vieren.Doe knoflook in knijper.Snijd de tomaten in vieren (of haal ze dadelijk uit het blik)Kruid het vlees met zout en peper.Bak de spekreepjes in een lepel olie in een braadpan. Spekreepjes eruit als ze paar minuten gebakken hebben (niet uitbakken), 1 lepel olie erbij in pan, vlees rondom bruinbakken.Sjalotten erbij. Knoflook erbij (ev. kan knoflookpoeder ook).Half blikje tomatenpuree, de tomaten en provencaalse kruiden erbij.*)Zout, peper en snuifje suiker.Deciliter rode wijn erbij, 30 minuten laten stoven.Spekreepjes en de olijven de laatste vijf minuten mee laten stoven.*) De bedenkster van dit recept voegt hier ook een ons geschrapte kriel toe. Ik eet de aardappels liever ernaast. Recept kan trouwens ook heel goed met rijst of een homp stevig brood.

Provencaalse Stoofpot is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept