Lamsbout En Gesmoorde Venkel Met Tomaat

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De oven aanzetten op stand 7 (210?C). Het knoflookteentje in twee snijden, er de gehele lamsbout mee inwrijven. Er olie over smeren met een bakpenseel. Peper, zout en Provencaalse kruiden opstrooien. Gedurende 40 minuten in de oven zetten. Ondertussen de venkels schoonmaken en in vier snijden. Ze snel bruin bakken in een kookpot met 2 soeplepels olijfolie. Daarna aanlengen met 25 cl water. Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe alsook de gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaten. Laat 30 minuten stoven met het deksel op de pan. Wanneer de lamsbout gaar is, hem 5 minuten laten rusten op een rooster alvorens hem in plakken te snijden. Opdienen met de uitgelekte venkel en gebakken gekruide aardappeltjes of verse deegwaren.

Lamsbout En Gesmoorde Venkel Met Tomaat is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept