Zuurkool Anders

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor de Casselerrib: Doe het water in een pan samen met de witte wijn. Prik 4 van de kruidnagels in 1 van de uien en voeg deze bij in de pan samen met de kruiden en de geplette peperkorrels. Breng alles op een hoog vuur aan de kook en doe er voorzichtig de casselerrib bij. Draai het vuur laag en laat het tegen de kook aan in 1 tot 1 ? uur gaar worden. Keer het vlees zo nu en dan om. Voor de zuurkool: Snij de andere ui in ringen en fruit deze in een koekepan op een laag vuur glazig in de boter. Spoel de zuurkool kort af onder koud stromend water en haal ze uit elkaar. Leg in een braadpan met dikke bodem de spekzwoerd met de spekkant naar beneden. Doe de gefruitte ui met de bakjus erbovenop. Hierop leggen we de zuurkool en de jeneverbessen. Strooi er zout en peper over. Steek 2 van de kruidnagels in het laurierblad en leg deze bovenop in de pan. Giet er tenslotte het appelsap bij en breng alles aan de kook. Smoor het in een gesloten pan, op een laag vuur in ca. 1 uur tot de zuurkool goudgeel en gaar is. Zorg dat het onder in de pan niet aanbrand. Verwijder de spekzwoerd en het laurierblad voor het opdienen. Voor de rookworst: Kook de worst in ca. 20 minuten gaar in kokend water.

Zuurkool Anders is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept
Vlaflip anders
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelschotel met kropsla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse aardappelschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept