Variatie op het gehaktbrood; maak een ring van courgettelinten, vul deze met pruimen en gehakt en serveer hem met de heerlijke saus. Verwarm de pruimen met de port en laat ze op een zacht vuur ca 25 min koken. (Of afgedekt 2 min in de magnetron op half vermogen en de pruimen 15 min laten staan.) Verwarm de oven voor op 225 ?C (hetelucht 200 ?C.) Meng het gehakt in een grote kom met tuinkruidendrinkbouillon en paneermeel. Breng in een pan ruim water aan de kook. Was de courgette en schaaf lange linten. Kok de courgettelinten ca 1 minuut en spoel ze onder koud water af (=blancheren). Bekleed de vorm met de courgettelinten, zodat ze over de rand heen hangen. Vul de vorm met de helft van het gehaktmengsel Laat de pruimen uitlekken en verdeel de pruimen erover. Dek de pruimen af met de rest van het gehaktmengsel. Sla de overhangede courgettelinten terug over het gehakt. Zet de vorm midden in de oven en braad hem in ca 30 min gaar. Giet het braadvocht van het gehakt af in een koekenpam. Bak het spek erin uit. Blus het af met het pruimenweekvocht en laat het ca 5 min koken Bind alles met allesbinder Stort de gehaktring op een schaal en serveer de saus er apart bij.