Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de penne volgens gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout beetgaar. Verhit 2 el. olie en bak de courgette op hoog vuur in 5-10 minuten lichtbruin, maar niet te gaar. Bak de laatste minuten de knoflook en sjalot even mee en breng het geheel op smaak met zout peper en ? el. kruiden. Verdeel de courgetteplakjes gelijkmatig over de ovenschaal en verdeel de pasta erover. Leg de tomatenplakjes dakpansgewijs op de pasta en bestrooi deze met zout, peper en ? el. kruiden. Besprenkel de tomaten met 2 el. olie en bak het gerecht ? 20 minuten in het midden van de oven. Neem de schaal uit de oven en verdeel kaas en paneermeel erover. Bak de gratin nog ? 10 minuten in de oven en serveer direct.
Tomaten-Gratin Met Courgette, Pasta En Roquefort is een recept van Smulweb.nl