Venkelsoep Met Zalm

4
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de venkel schoon en snijd elk in kleine blokjes. Bewaar het groen. Pel en snipper de ui. Verwarm de olie in een soeppan en fruit, ui en venkelblokjes ca. 3 minuten zachtjes. Voeg de bouillon en Provencaalse kruiden toe en kook de venkel in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Was de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de zalm in dunne reepjes. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Roer de Pernod en room door de soep en warm het geheel nog ca. 2 minuten goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de venkelsoep in vier warme diepe borden. Verdeel de zalmreepjes en tomaatblokjes over de borden. Garneer met een toetje venkelgroen

Venkelsoep Met Zalm is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Venkelsoep
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Verrassende versiertruc: Gepofte mihoen
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkool venkelsoep
Bekijk recept