Oven voorverwarmen op 175?C. Champignons met keukenpapier schoonvegen en in vieren snijden. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In koekenpan boter verhitten. Champignons en sjalotjes ca. 4 a 5 minuten fruiten. Op smaak brengen met zout en peper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Laten afkoelen. Tijm en rozemarijnblaadjes van takjes plukken. In kopje kruiden fijnknippen. 1 liter water aan de kook brengen. Schnitzel in stukken snijden en in keukenmachine pureren. Al draaiende creme fraiche en ei toevoegen en alles tot gladde puree mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Champignons en fijngehakte kruiden door vleesmengsel scheppen. Terrine invetten en vleesmengsel erin scheppen. Vorm in braadslede zetten. Ca. 3 cm. kokend water in braadslede schenken. In midden van oven terrine in ca. 40 minuten gaar laten worden. Terrine in vorm laten afkoelen. De sla wassen en op een schaal verdelen. De terrine lossen en in het midden van de schaal leggen.
Terrine Van Middelgrote Champignons is een recept van Smulweb.nl