Provencaalse Salade Met Gegrilde Tonijn

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Halveer de krieltjes. Kook de krieltjes ? 15 min., de boontjes ? 10 min. en de kwarteleitjes 5 min. Laat alles afkoelen. Pel de eitjes en halveer ze. Verwarm de oven op 225?C. Snijd het stokbrood in sneetjes, bestrijk ze met knoflook uit de pers en wat olijfolie en bak ze in de oven bruin. Snijd de uien in ringen, de paprika in repen en de tomaten in partjes. Lek de ansjovisfilets uit en spoel ze in een paar el melk, zodat ze minder zout zijn. Lek ze uit op keukenpapier en prak ze fijn. Meng de ansjovispuree met 2 el citroensap en 6 el olijfolie. Rooster de tonijnbiefstukjes aan beide kanten ? 4 min. Schik op elk bord 2 slabladeren. Verdeel de salade-ingredienten over de borden en strooi er wat olijven bij. Druppel de ansjovisdressing erover. Leg op elk bord een tonijnbiefstuk en maal er wat peper uit de molen over. Serveer met de stokbroodtoast en tapenade.

Provencaalse Salade Met Gegrilde Tonijn is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept