Halveer de krieltjes. Kook de krieltjes ? 15 min., de boontjes ? 10 min. en de kwarteleitjes 5 min. Laat alles afkoelen. Pel de eitjes en halveer ze. Verwarm de oven op 225?C. Snijd het stokbrood in sneetjes, bestrijk ze met knoflook uit de pers en wat olijfolie en bak ze in de oven bruin. Snijd de uien in ringen, de paprika in repen en de tomaten in partjes. Lek de ansjovisfilets uit en spoel ze in een paar el melk, zodat ze minder zout zijn. Lek ze uit op keukenpapier en prak ze fijn. Meng de ansjovispuree met 2 el citroensap en 6 el olijfolie. Rooster de tonijnbiefstukjes aan beide kanten ? 4 min. Schik op elk bord 2 slabladeren. Verdeel de salade-ingredienten over de borden en strooi er wat olijven bij. Druppel de ansjovisdressing erover. Leg op elk bord een tonijnbiefstuk en maal er wat peper uit de molen over. Serveer met de stokbroodtoast en tapenade.
Provencaalse Salade Met Gegrilde Tonijn is een recept van Smulweb.nl