3. verhit twee eetlepels olie in een pan en bak de paprika en ui ringen ca. 5minuten al omscheppend, strooi de tijm erover met wat zout en peper. verhit in een andere pan de rest van de olie en bak de knoflook ca. 1minuut,roer de spinazie erdoor en bak het al omscheppend zodat het vocht verdampt. brneg de spinazie op smaak met zout en peper. vet een springvorm met een doorsnede van 22cm in met olie. verdeel de plakjes aardappel over de bodem. strooi er 1/3 deel van de geitenkaas erover. schep de spinazie erop en strijk dit glad. strooi er weer 1/3 van de geitenkaas erover en verwarm de taart ca. 30 minuten in de oven. bak intussen de plakjes ontbijtspek uit in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier uitlekken. haal de rand rond de taart weg en snijd de taart in 4 punten. schep de punten voorzichtig op de borden en leg de plakjes ontbijtspek erop.
Provencaalse Spinazie Taart. is een recept van Smulweb.nl