Provencaalse Biefstuk

4
20-30 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wrijf de biefstukken in met 3 eetlepels olijfolie en maal er peper boven. Laat ze in een half uurtje op kamertemperatuur komen. Snijd de ansjovisfilets fijn. Pel de tenen knoflook en doe ze in een vijzel. Voeg wat zout toe en wrijf de knoflook met een stamper fijn. Voeg de ansjovisfilets toe en meng alles tot een pasta. Voeg druppelsgewijs de olie toe en meng alles tot een smeuige saus. Roer de peterselie erdoor. (Of meng alles met de staafmixer of in de keukenmachine.) Verhit de grillplaat of grillpan of een koekenpan met een antiaanbaklaag. Rooster de biefstukken in ca. 5 minuten bruin en van binnen rose. Keer de biefstukken pas als ze vanzelf van de plaat loslaten. Leg de biefstukken op vier borden en schep de saus erover. Lekker met een gemengde sla en wilde frieten

Provencaalse Biefstuk is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept