Wrijf de biefstukken in met 3 eetlepels olijfolie en maal er peper boven. Laat ze in een half uurtje op kamertemperatuur komen. Snijd de ansjovisfilets fijn. Pel de tenen knoflook en doe ze in een vijzel. Voeg wat zout toe en wrijf de knoflook met een stamper fijn. Voeg de ansjovisfilets toe en meng alles tot een pasta. Voeg druppelsgewijs de olie toe en meng alles tot een smeuige saus. Roer de peterselie erdoor. (Of meng alles met de staafmixer of in de keukenmachine.) Verhit de grillplaat of grillpan of een koekenpan met een antiaanbaklaag. Rooster de biefstukken in ca. 5 minuten bruin en van binnen rose. Keer de biefstukken pas als ze vanzelf van de plaat loslaten. Leg de biefstukken op vier borden en schep de saus erover. Lekker met een gemengde sla en wilde frieten
Provencaalse Biefstuk is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing