Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Was de preien en snijd ze in ringetjes. Verhit wat vloeibare margarine in een casserole en fruit de prei hierin aan. Voeg de aardapppelblokjes, de laurier, de 2 tenen knoflook in de schil, de paddestoelenfond en de kruiden toe. Breng aan de kook en laat alles een kwartiertje op een laag vuurtje zachtjes koken. Verwijder de laurier en de knoflook. Haal de knoflook uit de schilletjes en doe ze weer in de pan. Pureer nu de soep met een staafmixer (laat iets afkoelen om hete spetters te voorkomen!). Maak goed op smaak met peper en zout uit de molen enschenk er de room culinair bij. Roer goed om en laat weer doorwarmen. Was de peterselie zorgvuldig. Doe ze met steel en al in de keukenmachine, giet er wat olijfolie bij en pureer dit mengsel. Leg de plakjes bacon los van elkaar op een breed bakblik en zet ze onder de hete grill tot ze bruin en knapperig zijn. Bestuif de boterhammen met olijfolie en zet ze even onder de het grill, draai ze 1 keer om. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Smeer ze in met een doormidden gesneden teen knoflook en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze in een kom en bestrooi ze met grof zeezout. Schud ze om.