Kook de rijst in ongeveer een halve liter kokend water gaar met een snufje zout. Op een laagvuur met het deksel op de pan 30 min laten koken (let wel op de soort rijst die je gebruikt! De duur kan verschillen!). Maak de paprika schoon en snij in reepjes. Maak ook de champignons schoon en snij ze in vieren. Bak deze met de paprika kort in hete olie aan en bestrooi met de provencaalse kruiden. Kruid met zout en peper. Schep de drooggekookte rijst door het groentenmengsel en laat dit 5 min afkoelen. Snijd de ham in reepjes en schep door het mengsel. Kluts de eieren met de melk en kruid naar smaak. Vet de spring- of quiche vorm in met de boter en schep het mengsel in de vorm. Overgiet met het eiermengsel. Bak deze quiche in de oven voor ongeveer 25 min. Snij de bieslook fijn en strooi over de goudbruin gebakken quiche.
Rijstquiche Met Champignons is een recept van Smulweb.nl