- Snijd de schoongemaakte champignons in dunne plakjes en laat ze aanfruiten in een klont boter. Voeg de zongedroogde tomaatjes en de kleingesneden mozzarella toe en breng op smaak met peper, zout en Provencaalse kruiden. Laat nog tien minuten stoven tot alle vocht verdampt is.
- Neem het gehakt uit de koelkast en strijk het uit tot een dikke plak op een dubbelgevouwen vel alu-folie. Schik het champignonmengsel op het gehakt en verdeel mooi gelijk. Druk de vulling goed aan. Pak de uiteinden van de folie vast en rol het gehakt op. Druk de uiteinden van het gehaktbrood dicht. Leg het gehaktboord met de opening naar boven en bedek de hele bovenkant met plakjes rookspek.
- Schik het gehaktbrood in een ruim beboterde vuurvaste ovenschotel en zet in de op 200? C voorverhitte oven. Laat ongeveer 45 minuten bakken. Neem uit de oven en snijd in dikke plakken."}}