Kook de rijst gaar. Schep de gare rijst in een royale kom. Verhit 2 eetl. olijfolie en bak het gehakt snel rul en gaar. Pers de knoflook uit boven het gehakt. Roer er zout en peper naar smaak, Provencaalse kruiden,peterselie en paprikapoeder door het gehakt. Schep het gehakt en de ui bij de rijst in de kom en meng alles goed doorelkaar. Klop de eieren door dit mengsel en vul de paprika′s ermee. Smeer een vuurvaste schaal waar de paprika′s in passen in met olijfolie. Plaats de gevulde paprika′s in de schaal. Schep op elke paprika 2 eetlepels gezeefde tomaten. Giet de rest van de gezeefd tomaten naast de paprika′s in de schaal. Dek de schaal losjes af met een vel aluminiumfolie en zet hem in de oven. Bak de paprika′s ca. 20 min.. Verdeel de paprika′s over de borden met een lepel zure room. Plaats de kapjes erop.