Het vlees in plakjes snijden,door de bloem wentelen. De olie verhotten in grote koekenpan en er vlees knapperig in bakken. De knoflookteentjes pellen 1 teentje halveren en de ovenschotel er met inwrijven,daarna de ovenschotel invetten met de boter, het tweede teentje fijnhakken en bij het vlees voegen. Breng op smaak met peper,zout en de provençaalse kruiden. De aardappelen schillen en in dunne plakjes snijden. De helft van de aardappelen dakpansgewijs in de schotel leggen. Breng op smaak met peper,zout en nootmuskaaat. Leg er nu het vlees op en de helft van de salieblaadjes. De rest van de aardappelen ook dakpansgewijs erop leggen. De slagroom met de melk mengen en over de aardappelen gieten. Bestrooi het geheel met de geraspte emmentaler. Verdeel er stukjes boter over. Zet in het midden van de voorverwarmde oven en bak in +/- 50 à 60 minuten gaar tot de aardappelen gaar zijn. Garneren met overige blaadjes salie en serveren.
Ovenschotel Met Aardappelen En Lam. is een recept van Smulweb.nl