Zeebaars : Zeebaars ontdoen van graten en overtollige vet vervolgens huid kant met scheermesje insnijden,dan kruiden we de zeebaars en bakken het in geklaarde boter totdat de beide kanten zijn dichtgeschroeid.De zeebaars dan op schaaltje bewaren tot het doorgegeven moet worden. Geconfijtee Provenqaalse groenten:(Byaldi) Snij alle aangegeven groenten in plakjes van 1 cm en haal deze door de olijfolie,vervolgens in hete grillpan grillen,intussen marinade maken van de aangegeven smaak en vetstoffen. Als de groenten zijn gegrild door de marinade halen en in oven schaal om en om tegen elkaar aan leggen,dit vervolgens afdekken met aluminimum folie en in de oven op 150 graden 20 minuten laten garen,dit afkoelen en in de koeling bewaren tot nader gebruik Artisjokpuree: Afgekookte artisjok bodems opzetten in weinig bouillon vervolgens in magi mix tot puree blenderen met daar aan toegevoegd de boter,dan geheel door fijnmazige zeef heen halen Sjalotten :Sjalotten pellen en ontdoen van vuilbestand delen,vervolgens pan met laagje boter en de kruiden aanzweten en hieraan de hele kleine sjalotten toevoegen,dan in 1 uur gaar stoven en in de koeling bewaren tot nader gebruik. Basilicum Beurre Blanc Bouillon met basilicum stelen,sjalot en azijn opzetten en reduceren vervolgens nouilly prat toevoegen en wederom sterk reduceren,dan room toevoegen en laten reduceren tot gewenste dikte als laatste boter toevoegen en passeren vervolgens met staaf mixer gesneden basilicumblaadjes toevoegen en op smaak brengen en bij het gerecht direct serveren. Doorgeven: Zeebaars en artisjok puree en de byaldi verhitten,ook de sjalotten kunnen worden opgewarmd . Dan bord pakken en de artisjok puree in het midden van het bord neerleggen met daar boven op dakpans gewijs de byaldi,hierop plaatsen we de zeebaars met daarom heen de sjalotten en de basilicum beurre blanc met voor de kleur wat paprika olie en gefrituurde basilicum bladeren
Zeebaars, Gekonfijte Provencaalse Groenten, Artisjok is een recept van Smulweb.nl