Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui zachtjes glazig. Pers er 1 teen knoflook boven uit en fruit de prei en venkel ca. 4 minuten zachtjes mee. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Pers de sinaasappel uit. Voeg de tomaatblokjes met de kruiden, de geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap aan de groente toe. Laat dit geheel ca. 2 minuten zachtjes sudderen. Verkruimel de bouillontabletten erboven, voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Snijd de kabeljauw in blokjes en voeg deze toe. Kook de vissoep in nog ca. 10 minuten zachtjes gaar en breng hem op smaak met zout en peper. Rooster kleine sneetjes stokbrood goudbruin. Pers 2 tenen knoflook uit. Roer de mayonaise en chilipoeder erdoor. schep de soep in grote soepkommen. Bestrijk 4 sneetjes stokbrood met de pittige mayonaise en leg deze in de soep. Strooi er royaal parmesaanse kaas over
Vissoep Uit De Provence is een recept van Smulweb.nl