Kip op temp.laten komen.Citroen goed schoon boenen en in 4 partjes snijden.Knoflook pellen en in plakjes snijden.Helft van Provencaalse kruiden met touw aanelkaar binden.Binnenkant van kip bestrooien met zout en peper.2 eetl olijfolie erin scheppen.Partjes citroen,kruidenbosje en plakjes knoflook in buikholte stoppen.Buikholte dicht steken met coktailprikkers.Kip bestrijken rondom met olijfolie en in ovenschaal leggen.Bestrooien met zout en peper.Schaal met kip middenin oven schuiven en oven op 175 ? zetten.Kip in ca 1 1/2 1 3/4 u goudbruin en gaar braden.Rest van kruiden van takjes rissen en heel fijn hakken.Kip op platte schaal leggen.Braadvocht in sauspan schenken.Bouillontablet,1 dl water en kruiden toevoegen,aan de kook brengen en op hoog vuur inkoken tot jus.Jus apart bij kip geven.