Provencaalse Stoofpot

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de ham in kleine blokjes en de riblappen in grote dobbelstenen. Snijd de uien in halve ringen, de wortels en de bleekselderij in plakjes en de paprika in reepjes. Laat de gepelde knoflook heel. Verhit de boter in een grote braadpan op middelhoog vuur, bak de blokjes ham een paar minuten en schep ze uit de pan. Bak het vlees in drie porties op hoog vuur rondom bruin en schep het uit de pan. Laat de ui en de knoflook in het braadvet bakken tot de ui begint te kleuren. Laat de kruiden kort meebakken. Blus het af met de bouillon en de wijn. Doe het vlees en de ham in de pan, breng het aan de kook, draai het vuur zo laag mogelijk en laat het met de deksel op de pan ongeveer 2? uur stoven. Voeg de wortel, bleekselderij en de paprika toe en laat het nog 30 minuten meestoven. Breng het op smaak met zout en cayennepeper.

Provencaalse Stoofpot is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept