De vulling;Warm een pan zonder olie op een zacht vuurtje en rooster de pijnboompitten goudbruin,giet in een kommetje. Warm 1 dl olijfolie in de pan ,en stoof de ajuin glazig,pers de knoflook uit en voeg erbij.Voeg dan alle andere groentjes toe .Daarna de geroosterde pijnboompitten en de rozijnen.Kruid met marjolein,tijm peper en zout.Laat 15 min stoven,maar blijf goed roeren zodat alle vocht verdampt.Zet opzij. Nu gaan we de aubergine vullen.Lepel voorzichtig!!!! met een dessertlepel het vlees uit de aubergine,maar laat rondom een boordje van een halve centimeter.Schik de aubergine helften op de bakplaat en vul ze met de groenten.Bestrooi rijkelijk met het mengsel voor het korstje. Warm de oven op 180 graden en laat gedurende 30 minuten goudbruin bakken.
Provencaalse Herfstkleuren In Blokjes is een recept van Smulweb.nl