Bak het ontbijtspek in een droge koekepan. Neem het spek uit de pan, houd 4 plakjes apart en verkruimel de rest van het spek. Bak de uitjes, de helft van het knoflook en de paprika cira 10 minuten zachtjes op laag vuur. Voeg een halve eetlepel provencaalse kruiden toe. Verhit de olijfolie en bak hierin in 1 minuut de rest van de knoflook. Voeg de spinazie toe toe en verwarm dit 10 minuten op een matig hoog vuur. Voeg de rest an de provencaalse kruiden toe. Zet 2 ringen (van 10 cm. doorsnee en 5 cm. hoog) op 2 ovenvaste borden. Vul deze achtereenvolgens met de aardappelschijfjes, het verkruimelde ontbijtspek, eenderde van de geitenkaas, de spinazie en nog eenderde van de geitenkaas. Doe daarna het paprikamengsel, het overige deel van de geitenkaas en de rest van de kruiden erin. Laat de taartjes 10 tot 15 minuten warm worden in de oven. Verwijder de ringen en leg op elk taartje 2 plakjes uitgebakken ontbijtspek.
Provencaalse Spinazietaartjes is een recept van Smulweb.nl