Fruit de gesnipperde ui en de geperste teentjes knoflook glazig in een diepe pan in wat boter/olijfolie. Doe er de tomaten- blokjes, de tomatenpuree, de wijn en de bouillon bij. Roer goed om. Voeg er de thijm, het laurierblad en de provencaalse kruiden aan toe, ook wat suiker erbij (voor de zure smaak van warme tomaten te breken). Dek af en laat 15 min zacht koken. Maak intussen de gehaktballetjes. Meng de bloem, en het lichtjes opgeklopt eiwit, een handjevol gehakte basilicum, peper en zout. Rol met vochtige handen knikkergrote balletjes. Neem het laurierblad uit de saus, eventueel kan men de saus ook mixen. Breng ze tot tegen de kook aan. Leg de balletjes in de saus en laat ze 15 min zacht sudderen in de open pan, tot ze goed gaar zijn. Kook intussen de pasta beetgaar in de rest van de kippebouillon. Giet ze af. Meng de gehaktballetjes in de tomatensaus met de warme pasta.
Spaghetti Met Balletjes is een recept van Smulweb.nl