Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de gare rijst in een royale kom. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt snel rul en gaar. Pers in een knoflookpers de ontvelde tenen knoflook uit boven het gehakt. Roer zout en peper naar smaak, Provençaalse kruiden, peterselie en paprikapoeder door het gehakt. Schep het gehakt en de ui bij de rijst in de kom en meng alles goed door elkaar. Klop de eieren door dit mengsel en vul de paprika’s ermee. Smeer een vuurvaste schaal waar de paprika’s in passen in met olijfolie. Plaats de gevulde paprika’s in de schaal. Schep op elke paprika 2 eetlepels gezeefde tomaten. Giet de rest van de gezeefde tomaten naast de paprika’s in de schaal. Dek de schaal losjes toe met een vel aluminiumfolie en zet hem in de oven. Bak de paprika’s ca. 20 minuten. Verdeel de paprika’s over de borden en schep op elke paprika een lepel zure room. Plaats de kapjes erop.
Paprika’s Gevuld Met Gehakt is een recept van Smulweb.nl