Gemarineerde Olijven

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de olijven in een schaal. Boen de citroen goed schoon en schrap de schil er boven de olijven af met een zg. sambaltrekker. Als je die niet hebt: schil de schil eraf met een dunschiller of kaasschaaf en snijd die in fijne reepjes. Pers dan de citroen boven de olijven uit. Hak de knoflook grof en kneus de pepers en kardemom en voeg die met de provencaalse kruiden toe. Giet er een royale scheut olijfolie bij (ze hoeven niet onder te staan) en schep alles goed om. Laat het zeker een paar uur, maar liever nog een nacht staan.

Gemarineerde Olijven is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept