Snij de kapjes van de tomaten en hol ze uit. Bestrooi de binnenkant met zou en zet ze omgekeerd op keukenpapier om uit te laten lekken. Verwarm de oven voor op 220C. Bak de helft van de ui in wat boter 3 minutjes zachtjes glazig. Voeg de rijst toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en roer goed om. In 20 tot 25 minuten gaar laten koken. Meng het gehakt met de gehaktkruiden, de rest van de ui, knoflook en 2 el provencaalse kruiden en vul de tomaten hiermee. Leg op elke tomaat een vlokje boter en zet ze met de kapjes erop in een ingevette ovenschaal. Bak de tomaten in 20 minuten gaar. Schep de slamelange door de ruist en verdeel dit over twee borden. Zet de tomaten op de rijst en bestrooi met 1 el. provencaalse kruiden.
Gevulde Tomaat Met Gehakt. is een recept van Smulweb.nl