Forel "gravin Mathilda"

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Peper de binnenzijde van elke forel goed in, omwikkel ze met 3 plakken spek en leg ze in een gratinschotel. Voeg de gesnipperde sjalotten en enkele takjes peterselie toe, overgiet met het bier. Dek af en laat 15 minuten in een oven op 220?C koken. Bereid de gratin terwijl de forellen gaar worden. Giet een straaltje olijfolie in een braadpan. Voeg de sjalotsnippers en de in schijfjes gesneden courgette toe. Laat zachtjes stoven. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen, de ontvelde en geplette tomaten, het zout, de peper en de Provencaalse kruiden toe. Laat nog enkele minuten braden, terwijl u de groenten voorzichtig vermengt. Zorg ervoor dat de groenten niet aan de pan kleven. Doe de groenten in een gratinschotel, leg er de plakken kaas op nadat de korsten werden verwijderd. Gratineer onder de ovengrill.

Forel "gravin Mathilda" is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept