Meng het citroensap met de zonnebloemolie in een schaal. Strooi er peper naar smaak bij en leg de tonijn erin te samen met een takje tijm. Keer de tonijn regelmatig hierin om. Bestrooi de aubergine blokjes met zout. Laat ze in een vergiet uitlekken ca. 15 minuten. Bak in een verhitte antikleefpan de ui glazig. Voeg de knoflook, paprika, courgette en aubergine toe, en bak het geheel c.a. 5 minuten. Voeg hier aan toe de tomaten en een half glaasje water. Bestrooi het mengsel met peper en zout en de provencaalse kruiden en laat het geheel 15 minuten stoven op een kleine pit, met het deksel schuin op de pan. Kook ondertussen de pasta. Dep de tonijn biefstukjes droog. Laat de grilpan gloeiend heet worden en grill de tonijn 1? minuut aan elke kant. Men kan ipv een grilpan hiervoor ook een droge hete tefalpan gebruiken, strooi er vooraf wat zout in tegen het aanbakken. Schik de pasta en groentemix op een bord. En leg de gegrilde tonijn er bovenop, en bestrooi deze met wat zeezout en decoreer de vis met een takje tijm.
Gegrilde Tonijn Met Ratatouille is een recept van Smulweb.nl