Kruidenboter Gedroogde Tomaat

6
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de tomaten ca. 20 min. in heet water om het zout te verwijderen. Knijp de tomaten goed uit en leg ze vervolgens tussen een stukje linnen doek of keukenpapier om zoveel mogelijk van het weekwater uit de tomaten te verwijderen.Hak de tomaat en de olijven in kleine stukjes en laat ze, samen met de Provencaalse kruiden, ca. 30 min. in een kommetje met goede olijfolie trekken. Roer intussen de boter zacht en voeg zout en ietsje peper toe. Haal de tomaat en de kruiden uit de olie en voeg zemet de aanhangende olie toe aan de zachte boter en roer met een vork heel goed door het mengsel en laat en tijdje rusten zodat alle indredienten zich goed vermegen. Laat de boter opstijven in de koelkast. Voor het gebruik de boter uit de koelkast halen om smeerbaar te laten worden.

Kruidenboter Gedroogde Tomaat is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met krokante korst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ansjoviskarbonade met pompoen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept