In een pan met dikke bodem: Fruit de ui en de knoflook in 2 eetlepels olijfolie. Als de ui glazig is, de kerrie, maggiblokje, bassilicum, provencaalse kruiden, suiker en djahe erbij en nog 3 minuten al roerend fruiten. Boter toevoegen. Zodra de boter gesmolten is de bloem erbij. Goed roeren. Met het water of de melk (melk geeft een romiger resultaat) een rout maken van de gewenste dikte. (steeds scheutje voor scheutje het vocht toevoegen. Goed roeren en pas als al het vocht is opgenomen en de rout kookt de volgende scheut toevoegen). Intussen in de wok of hapjespan de spekjes licht uitbakken (eventueel met wat olie). De geblanceerde boontjes erbij en roerbakken tot de boontjes net gaar zijn. Dan de champignons en de pinda′s erbij en nog 5 minuten laten sudderen. Bonenmengsel en rout samenvoegen. Room erbij en op smaak brengen met ketjap.
Roergebakken Boontjes Met Pinda's is een recept van Smulweb.nl