Courgette/tomaat Schotel

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kruis de tomaten in, leg ze heel even in kokend water en ontvel ze. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten. verhit de helft van de olijfolie en fruit de sjalotjes mey de helft van de knoflook. Voeg de tomaten en Provencaalse kruiden toe. Stoof het geheel. Laat goed indikken en pureer met een staafmixer. Verhit de rest van de olijfolie en fruit hier de rest van de knoflook in. Schep de courgetteplakken er in en bak beetgaar. Bestrijk de bodem van de ovenschaal met de ingedikte tomatensaus. Leg daarop de plakjes courgette. Stapel niet tot aan de rand. Kluts de eieren met zout en peper. Giet het eiermengsel over de courgettes en verdeel de geraspte kaas en olijvensplakjes erover. Zet de schotel 30 minuten in het midden van de oven. Garneer met basilicum.

Courgette/tomaat Schotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

De levensgevaarlijke spin
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept