Lamsbout uit marinade nemen en droogdeppen, marinade zeven en het vocht bewaren. Lamsbout peperen en zouten en aanbraden in boter of olie, tussendoor bout "lakken" met honing. Als de bout mooi bruin is overgieten met marinade en overdoen in een ingevette ovenschaal. Tijm en honing toevoegen. Ovenschaal afdekken met deksel en in een matig warme oven zetten (325F) na 1/2 uur temperatuur terugdraaien naar 300F en na nog een 1/2 uur naar 260F. Bout dan nog zeker 1 1/2 uur in oven laten staan. Intussen champignons en ui in keuken maschine fijn snipperen. Ui fruiten in olijfolie en linzen en champignons toevoegen. Geheel zachtjes laen pruttelen. Als bout gaar is, na in totaal dus zo′n 2 1/2 uur, uit de ovenschaal halen, en op snijplank even laten rusten. Vocht zeven en met een klein beetje laten binden met bloem en water.
Provencaalse Lamsbout, A La Henk is een recept van Smulweb.nl